Események

Korábbi és közelgő eseményeink

Meghívó: HuGBC Green Talk |Lakóépületek energiahatékonysága a megvalósítás szemszögéből
2022. február 24. 16:00-17:30
Meghívó: HuGBC Green Talk |Lakóépületek energiahatékonysága a megvalósítás szemszögéből

Milyen környezeti, társadalmi és gazdasági előnyökkel jár az épületenergetikai felújítás? Mennyire ismertek ezek az épülettulajdonosok számára? Mik az épületfelújítók motivációi és mik akadályozzák a döntéseket? Hogyan tudjuk a szakmai eredményeket a mindennapi gyakorlatba átültetni? Milyen szerepe van az építési ágazat szakmai szereplőinek a megvalósításban? Ha Önt is foglalkoztatják ezek a kérdések, várjuk a HuGBC webináriumán!

Szeretettel meghívjuk az érdeklődő szakembereket és magánembereket a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) Green Talk sorozatának következő részére, mely a lakóépületek energiahatékonyságának gyakorlati kérdéseivel foglalkozik. A rendezvényen Illésné Szécsi Ilona, a MEHI munkatársa mutatja be a RenoHUb projektet és eredményeit.

További információk és jelentkezés ITT.

Mennyivel ér többet a házunk, ha energetikailag korszerűsítjük?
11:00
Mennyivel ér többet a házunk, ha energetikailag korszerűsítjük?

A MEHI munkatársai a szakma képviselőinek, civileknek, a sajtónak és érdeklődő magánembereknek mutatták be 2022. február 3-án 11:00 és 12:00 óra között a RenoHUb projekt keretében végett ingatlanérték-kutatás (D2.7) eredményeit. Az eseményen röviden bemutatták a RenoHUb projektet is, illetve az annak keretén belül létrehozott RenoPont Energetikai Otthonfelújítási Központot is.

A kutatás keretében a KSH, a NAV és a Lechner Tudásközpont adatbázisainak összekapcsolásával 8000 családi ház esetében vizsgálták meg azok piaci árára ható tényezőket. Az eredmények szerint a közel nulla energiaigényű (BB energetikai besorolású) otthonok több, mint 50%-kal érnek többet, mint a hasonló adottságú, de a legrosszabb energiahatékonyságú osztályba (JJ) tartozó épületek. Ha átlagos (FF) családi házunkat energetikailag korszerűsítjük, az várhatóan 20%-kal fog többet érni a lakáspiacon.

Az kutatásról készült sajtóanyag, a kutatási összefoglaló és a prezentáció a MEHI honlapjáról letölthető.

Az eseményről készült felvétel itt megtekinthető: 

Meghívó: RenoHUb előadás a III. Ferencvárosi Klímaplatformon
2021. december 2., 14:00
Meghívó: RenoHUb előadás a III. Ferencvárosi Klímaplatformon

A RenoHUb projekt és a RenoPont Energetikai Otthonfelújítási Központ létrejöttét, céljait és aktualitásait dr. Sáfián Fanni, a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) szakmai munkatársa fog bemutatni a 3., záró Ferencvárosi Klímaplatform Ülésen.

PROGRAM:

14:00 – 14:10    Alpolgármesteri köszöntő, Reiner Roland, alpolgármester

14:10 – 14:20    Az Otthon, város, Ferencváros – közös klímastratégia tervezés c. projekt eredményei – Bátyi-Földesi Dóra, Magyar Környezeti Nevelési Egyesület                                   

14:30 – 14:40    Középtávú zöldfelület fejlesztési tervek Ferencvárosban, Cserna Hajnalka, főkertész

14:40 – 14:50    Ferencvárosi zöld pályázatok – jó példák bemutatása, Barna Renáta, környezetvédelmi referens

14:50 – 14:55    Faültetés Ferencvárosban a 10 millió Fa Alapítvány helyi csoportjával

14:55 – 15:10    A RenoHUb projekt és a RenoPont Energetikai Otthonfelújítási Központ, Dr. Sáfián Fanni, szakmai munkatárs, Magyar Energiahatékonysági Intézet

15:10 – 15:25    Zöld fordulat az ingatlanfejlesztésben, Bodolai Lukács Márton, Metrodom Csoport

15:25 – 16:00   Kérdések, hozzászólások

Kérjük, részvételi szándékukat az alábbi linken jelezzék 2021. november 30-ig:

https://forms.gle/X9LvdXYy5R6cbbSA7


A rendezvényen maszk viselése kötelező.

Bővebb információ: www.zoldferencvaros.hu

C4E Fórum
2021 September 21-24.
C4E Fórum

A Közép- és Kelet-Európai Energiahatékonysági Fórum a régió legfontosabb találkozója az energiahatékonyság terén, így ez egy különleges esemény a RenoHUb projekt életében, hogy bemutatkozzon a nemzetközi szakértők előtt is. Találkozzunk Románia különleges hegyvidéki üdülőhelyen, Brassópojánán, 2021. szeptember 21-24-én!
Regisztráció és további információk itt.

Mi kell ahhoz, hogy felújítsunk?
2020.október 7.
Mi kell ahhoz, hogy felújítsunk?

A hazai lakóépületek energetikai állapota és a továbblépés lehetőségei

Magyarország legnagyobb energiafogyasztói az épületek, amelyek önmagukban a hazai energiaigény 40 százalékáért felelősek. De hogyan tudjuk az elkövetkezendő időszakban a lakossági energetikai korszerűsítések nagyságrendi ugrását elősegíteni?
A konferencián arra keresünk válaszokat meghívott szakértő előadók segítségével, hogy melyek azok a pénzügyi, műszaki, társadalmi, fogyasztói attitűdhöz kötődő kihívások, melyekkel ma a lakásállomány megújítása érdekében szembe kell néznünk, milyen eszközök és megoldások lehetnek ezek leküzdésére, és mit tehetnek a különböző piaci (állami, önkormányzati, vállalati, szakmai, pénzügyi, egyéni) szereplők? További információk itt.

EASME contractors networking meeting
2020. február 20.
EASME contractors networking meeting
Covenant of Mayors Investment Forum – Energy Efficiency Finance Market Place
2020. február 18-19.
Covenant of Mayors Investment Forum – Energy Efficiency Finance Market Place